Opbrengstanalyses

Welke opbrengst kunt u verwachten van uw zonnepanelen? Installateurs en verkopers beloven gouden bergen.

Klimatologische data.

Helaas gaat dat niet altijd op. Er zijn vele zaken die van invloed zijn op het gegenereerde vermogen van uw zonnepanelen: geografische ligging, oriëntatie van het dakvlak, hellingshoek van de zonnepanelen, maar ook het type en aantal panelen en de gebruikte omvormer(s).

Om een reële verwachting te berekenen maakt Green Energy Solutions gebruik van het simulatieprogramma PV-Sol. Een programma waarvan de uitkomsten geaccepteerd worden bij financieringsaanvragen bij Duitse banken.

PV sol maakt gebruik van klimatologische data van de dichtstbijzijnde meetstations van uw locatie. Data worden gemiddeld over de laatste 10 jaar, om uitschieters naar boven of beneden te voorkomen. Gegevens van zonnepanelen en omvormers worden dagelijks geüpdatet. Ervaring leert dat de uitkomsten uit de simulatie doorgaans lager liggen dan de werkelijk opgewekte stroom.

U overweegt zonnepanelen aan te schaffen maar heeft twijfels of uw dak wel geschikt is wegens bomen, schoorstenen of hoge gebouwen in de buurt?

In dat geval kan Green Energy Solutions een 3D simulatie van de installatie maken en het effect van schaduwobjecten in kaart brengen. Advies over de te benutten dakvlakken en de lay-out van uw systeem zijn inbegrepen. Zie voor voorbeelden de afbeeldingen rechtsboven deze pagina.

Als u vragen heeft over te verwachten rendementen van uw nog aan te schaffen zonnestroominstallatie kunt u een eenvoudige opbrengstanalyse aanvragen bij Green Energy Solutions. Wij voeren de data die u aanlevert in in onze software en genereren de uitkomst. Als u aanbiedingen heeft van meerdere leveranciers kunnen wij de uitkomsten uit de simulatie netjes voor u op een rijtje zetten. (zie ook offertecheck)

Bent u benieuwd naar welk dakvlak te gebruiken? (u heeft bijvoorbeeld een dakvlak op het oosten en eentje op het westen) dan kunnen wij het verschil daartussen berekenen.

De gegevens die wij nodig hebben zijn:

  • Uw woonplaats of locatie waar de pv-installatie wordt gerealiseerd
  • Aantal en type panelen
  • Aantal en type omvormers
  • Richting en hellingshoek van het dakvlak

Zal uw installatie zijn geld opbrengen? Is de terugverdientijd die u is beloofd reëel? Green Energy Solutions kan u helpen vragen die u heeft te beantwoorden en de lay-out van uw PV installatie te optimaliseren.

Ook voor middelgrote installaties kunnen wij aanbiedingen van meerdere leveranciers met elkaar vergelijken. Deze service is gratis.

Voor installaties boven de 100 kW (350+ panelen) kunt u het best contact opnemen met Green Energy Solutions De afdeling projectmanagement zal u verder begeleiden in uw aankooptraject.